torsdag 28 maj 2015

Etiopien bryter mot FN:S lagar

Under de fyra senaste åren har det blivit försämrat med respekt för det mänskliga rättigheterna och det kommer upprepande rapporter om brott mot det mänskliga rättigheterna. Anledningarna är en blandning av en gammal lagstiftning, svaga myndigheter som håller upp lagarna, resursbrist och en bristande politik och dess vilja. 

Etiopien hade val 2010, där segrade EPRDF. Det var lugnt i Etiopien under val tiden, men i slutet av tiden ökade intensiteten av valkampanjen. 

Det demokratiska utrymmen begränsades inför valet, genom många kränkningar av pressfriheten. Journalister hindrades att intervjua väljare och valobserbatörer. Det gjorde så att allmänheten hade begränsade möjligheter till att få se vad valet handlade om och information om valet. Det antogs att journalister inte fick rapportera om något som kunde hjälpa till att upphetsa till revolter eller terrorism. 

Genom att man kom med en anti-terroristlag som man antog 2009 begränsades möjligheten till att större politisk aktivitet i större grupper. De tycker att det är svårt att säga vad som är terrorism och vad som inte är det. 



Källa MR-rapport2010
Av: Elin Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar