tisdag 9 juni 2015

Folkmord Ryssland



När skedde folkmordet och brotten mot mänskligheten i det land som du valt att studera? Mellan 1929 till 1953.
Ge exempel på, beskriv hur människorna behandlades? Motivera varför detta är ett folkmord eller ett brott mot mänskligheten. 
Detta var både ett brott mot mänskligheten och folkmord. Stalin svälte sitt folk, 
han slog även ihop alla bondgårdar till enorma kollektivjordbruk och han ville att alla som blev över skulle jobba inom industrierna. 
Om dom sa emot så kallade han dom för fiender till arbetarklassen sedan döda han dem eller skickade dem till arbetsläger. 1923 kom Gulags första arbetes läger som Vladimir Lenin påbörjade, men Josef Stalin utbyggde väldigt mycket. 

Hur kunde det hända? Hur användes propaganda? Användes propaganda?
Han gjorde så det blev gratis sjukvård. Han gav alla pensionärer högre pension än tidigare. Tack vare Stalin hade läskunnigheten ökat, särskilt i städerna och tekniska finesser som tunnelbanan i Moskva, gav folket hopp om att han inte var så ond som andra sa. 

Men överallt i tidningarna, affischer och i radio fick folket höra om Stalin som en Gud och folkets beskyddare. Det var nödvändigt för Stalin att alla kunde läsa och skriva, annars skulle hela hans stormaktsvälde gå under. 

Efter som mer än halva befolkningen var analfabeter 1929 bestämde Stalin att alla barn skulle gå i skolan och ca 18 miljoner vuxna skulle lära sig läsa och skriva. 
Under tiden som detta hände så proppade Stalin skolböckerna fulla med propaganda. Senare lärde sig barnen att älska Stalin som en far.  


Hur anser du att det hade varit att leva i landet och vara med om detta brott? Motivera dina åsikter med hjälp av den fakta som du har fått fram.

Vart ligger landet? 
I nutidens Ryssland. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar